domatesli sucuklu yumurta



Domatesli sucuklu yumurta usulüne uygun yapılırsa, ıvır zıvır yemekler arasına gereken ilgiyi görür. Yumurta yağı çok sever, birde kullanılan yağ tereyağı olursa bayılır. Sadece tereyağlı yumurta pişirdiğinizde, istediğiniz kadar tereyağı kullanın banamısın demez. Fakat sucuklu, domatesli, pastırmalı yumurta pişirdiğinizde yağ ölçüsünü kaçırmamak lazım. O vakit fazla kullanılan yağ, yapılan yumurtalı yemeğin tadının bir kısmını yok eder. Domatesli sucuklu yumurta yaparken, yağ ölçüsüne ve domatesin olgunluğuna dikkat etmek gerekir.

Domatesli sucuklu yumurta yapmak için, domatesi ve sucuğu kuşbaşı doğrayın. Tavanın içine yağı koyun, sucuğu hafif kızartın. Üzerine domatesle birlikte az tuz ilave edin ve tavanın kapağını kapatın. Ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Ardından tavanın kapağını açın ve orta yerine yumurtayı kırın. Sevdiğiniz gibi, ister yumurtanın beyazını malzeme ile karıştırın, isterseniz yumurtayı olduğu gibi malzemeyle karıştırn, pişirin. Yumurtanın beyazı piştiğinde ocaktan alın, üzerine karabiber veya istediğiniz baharatı serpin.