haşlama patates kavurması



Haşlama patates kavurması kahvaltı sofralarında tüketilen ve yapılan et yemekleri yanında garnitür olarak kullanılan salata çeşitidir. Patates haşlanıp soyulduktan sonra; rendelenerek, kuşbaşı doğranarak veya ezilerek yağ içerisinde kavrulur. Patates kavurması damak zevkinize uyuyorsa domatesli ya da yumurta ile kavrulabilir. Patates kavurmasını tatlandırmak için, başta maydanoz olmak üzere sevilen her çeşit baharat kullanılabilir. Haşlama patates kavurması gözleme yapımında iç harç olarakta yapılan gözlemenin içine konulabilir. Patates kavurması içine domates salçası, biber salçası ayrı ayrı konulabildiği gibi birliktede konulabilir.

Haşlanmış patates kavurması nasıl yapılır konusuna gelince; patates haşlanır, doğranır. Yağ eritilir, önce soğan ve sivri biber kavrulur. Üzerine salça ilave edilir kavrulur. Ardından doğranmış patates, pul biber, karabiber, tuz ilave edilir ve malzemeler karıştırılarak kavrulur. Patates kavurması yaparken istenilen yemeklik yağ çeşiti kullanılabilir. Haşlama patates kavurmasına başta tereyağı ve zeytinyağı çok yakışır. Kavurma içine soğan yemeklik doğranabildiği gibi, piyaz (yani, yarım ay) olarakta doğranabilir. Ivır zıvır yemek arıyorsanız; patates kavurması tam da aradığınız gibi bir yemek, yapın yapın.