hazır mantı tarifi



Hazır mantı tarifi, vakit yetersizliğinden veya mutfakta yapacak bir şey bulunmadığı zamanlarda lazım olur. Hazır mantı yufkacılarda ve marketlerde açık ve paketlenmiş olarak satılır. Kilo olarak satılan hazır mantının üzerinde tarifi yoktur. Paketli olan hazır mantının üzerinde nasıl yapılacağına dair tarifi yazılıdır. Hazır mantı, evde elde yapılan mantıya benzetilmiş hazır makarnadır. Bazı çok büyük marketlerde dökme olarak hazır mantı satılır, evde yapılan mantıların kalitesini aratmaz ve hatta daha güzeldir. Bizim konumuz ıvır zıvır yemekler olduğundan, hazır mantının halk versiyonundan söz ediyoruz.

Hazır mantı nasıl pişirlir. Açık olarak yarım kilo mantı almışsanız, tencereye on bardak su, bir kaşık tuz koyun kaynatın. Kaynayan su içerisine mantıyı koyun 15 dakika haşlayın. Ardından hafif sulu bırakarak süzün. Bir kase sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yağda salçayı kavurun ve mantının üzerine dökün karıştırın. Tabağınıza mantıyı koyun, üzerine yoğurdu ilave edin. İsterseniz, az yağ içinde pul biber veya toz biberi hafif kavurun ve yoğurdun üzerinde gezdirin. Bazı hazır mantı çeşitleri üzerinde yazdığı gibi 10 dakikada haşlanıyor. Bu çeşit mantıları yarım saat haşlamış olsanız dahi, plastik gibi ne şekli bozuluyor, ne de yumuşuyor.