evde kolay kadayıf



Evde kolay şip şak kadayıf nasıl yapılır hikayesi; üşengeçler, israfı sevmeyenler ve yaptım oldu aktivistleri için yazılmıştır. Evde kolay kadayıf yapımı gerçektir, sallama tarif değildir. Herkes bilmez, gastronomi bilmiyle uğraşanların "elit kesiminin krema tabakasından" ancak bir iki kişisi bilir, diyelim. Ne ise, bu işi uzatmayalım kopar. Kadayıf tatlısı yapımının binbir çeşiti var. Bu çeşitleriden biride cennet kadayıf tatlısıdır. İşte, evde kolay kadayıf tatlısı yapımı cennet kadayıfın prototipidir. Yapın, yiyin tadına varın.

Tava içine birer kahve fincanı toz şeker ve suyu koyun kaynatın. Şerbet kaynayınca iki üç damla limon sıkın, karıştırın. Peşinden ocağı kısın, kısıkta 5 dakika şerbeti kaynatın ve ocağı söndürün. 100 gr. kadayıfı 1-1.5 santim doğrayın. Tavada tereyağını (30 gr.) eritin, üzerine kadayıfı ilave edin ve pembe renk alıncaya kadar kavurun. Ardından, (isterseniz bu aşamada ceviz, fındık, fıstık kırıntısı ilave edebilirsiniz) şerbeti ilave edin ve kadayıf şerbeti çekinceye kadar karıştırın, ocaktan alın ve istediğiniz gibi şekil verin.