pratik kavurma



Evde pratik kavurma nasıl yapılır? Evde pratik et kavurması, kuzu eti ve dana etinin ızgaralık bölümleriyle yapılır. Dana etinin ızgaralık bölümleri dışında kalan et ile pratik, kolay yapılan, çabuk kavrulan ve çabuk pişen, et kavurması yapmak çok zordur. Dana etinin sert etiyle kavurma yapmak, insanın 1 ila 1.5 saatını alır. Kuzu etini herkes sevmez, ayrıca kuzu eti kavurması dana etiyle yapılan kavurmanın tat ve lezzetinin yanına yaklaşamaz. Pekiyi, dana etiyle pratik kavurma yapmanın bir yolu yok mu? derseniz, evet var derim.

Evde, dana etiyle pratik kavurma nasıl yapılır? Gayet kolay. Dana etinin en sert bölgesinden elinizde dana eti var, diyelim. Yapmanız gereken, dana etini normal irilikte kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye koymanızdır. Düdüklüdeki etin üzerini kapatacak miktarda soğuk su koymanız ve düdüklünüzü nasıl kullanıyorsanız; o şekilde kapatıp, ocak üzerine alarak, pişirmeye başlamalısınız. İyi bir düdüklü tencereye sahipseniz, 20 dakikada etiniz pişer. Etin kalan suyunu süzersiniz ve tencereye koyduğunuz yağ içerisinde, eti bir güzel kavurur, tuzunu,  kekiğini ilave eder, sofraya koyarsınız.