sütlü kabak kızartması


Çıtır sütlü kabak kızartması, bu kabak kızartmasını bilen biliyordur. Bilmeyenlerin haberi olsun; sütlü kabak kızartmasını bir defa ağızınıza koyun, hiçbir zaman öteki kabak kızartmasını yemiyeceksiniz. O kadar güzel, o denli lezzetli ki, doydum demiyeceksiniz. Sütlü kabak kızartmasını ister sade ye, patates kızartması gibi çıtır çıtır, ister üzerine sarımsaklı yoğurt dök, ekmekle ye, seçim sizin.

Sütlü kabak kızartması nasıl yapılır: İstediğiniz miktarda kabakların üzerini tırtılı soyma aletiyle kazıyın, iki başını kesin. Peşinden, kabakları uzunlamasına bıçak sırtı kalınlıkta dilimleyin, üzerine tuz serpin ve bir kaba koyun. Üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin ve yarım saat dinlendirin. Tavada kızartma yağını kızgın hale getirin, kabakları una bulayın ve önlü arkalı kızartın, dilediğiniz gibi yiyin.