balık pişirme



En kolay balık pişirme, balık tava veya balık kızartma işidir. Helede, aldığın balığı balıkçıya temizletmişsen, o balık tadından yenmez. Üstte bulunan balıklarda, böylesi tadından yenmeyen balıkların çifti, deniz çuprası. Kimileri deniz çipurası der, kimileri deniz çuprası. Kim nasıl söylerse söylesin, çupra veya çipura aynı kapıya çıkar.

Deniz çuprası tavada nasıl pişirilir? Pulu kazınmış, içi temizlenmiş ve üzeri çizilmiş çupralar önce tuzlanır. Peşinden una bulanır ve kızgın yağ içinde çevirerek pişirilir. Daha doğrusu, tavada yağ içinde kızartılır. Bu balıkları bir çay bardağı ayçiçek yağı içinde, ocağın büyük gözü üzerinde, çelik tavada ve normal alev ayarında kızarttım.