düdüklüde tavuk pişirme


Düdüklü tencerede tavuk iki şekilde pişirilir, ya da haşlanır. Bir, tavuk susuz pişirlir; iki, tavuk su içinde haşlanır. Hangisi kolayınıza gelirse, bu iki yöntemden birini kullanarak tavuğunuzu pişirebilirsiniz. Tavuğu düdüklü tencerede susuz pişirmek isterseniz, ocağınız en kısıkta tıs tıs yanmalı ki, tavuk kendi suyu ile pişsin. Düdüklü tencerede sulu tavuk pişirirseniz, buna tavuk haşlamada dahil; düdüklünüzün model ve tipine göre oacağınızın ısı ayarını seçmeniz gerekir.

Düdüklü tencerede en sevdiğim tavuk pişirme yöntemi, tavuğu sulu haşlamaktır. Elbette, her tavuk düdüklüde haşlanırsa; lezezetli olur diye, bir kayıt yok. Çoğu tavuklar, düdüklü tencerede haşlanınca yenmiyecek durumda olurlar. Kimileri kokar, kimileri ise lezzetsiz olur. Marketten, kasaptan tavuk alırken denediğiniz markayı tercih etmelisiniz. Önünüze çıkan her tavuğu alır haşlarsanız, umduğunuz lezzeti bulamayabilirsiniz. Bu konuda seçici olamlısınız.