çabuk pişen erişte


Erişte, doğrudan yemek yapımında kullanıldığı gibi; çeşitli yemeklerin yapımında katkı malzeme olarakta kullanılır. Erişte yapıldıktan sonra açık havada veya fırında kurutulur. Bazen erişte fırında alacalı kavrulur. Erişte nasıl yapılırsa yapılsın, sonuçta makarna benzeri bir hamur işidir. Piyasada erişteyi çarşıda bakkaldan, marketten, pazar esnafından veya yufkacıdan alırız. Aldığımız eriştenin kalitesi birbirini tutmaz.

Çarşıdan aldığınız bazı erişteleri (normal süresi içinde) haşlarken, eriştenin eridiğine şahit olabilirsiniz. Bu yüzden, yazının başlığına çabuk pişen erişte dedim. Çabuk pişen erişteyi naylon torbası içerisinde gördüğünüzde; görüntüsü çekicidir, oracıkta iştahınızı kabartır. Boğazınıza düşkünseniz ve evde erişte yoksa, erişteyi almamazlık edemezsiniz.

Görüntüsü muhteşem erişteyi bildiğiniz gibi haşlamaya kalkarsanız, eriştenizin belirli bir süre sonra erimeye başladığını görürsünüz. Bu durumla karşılaşmamak için; erişte haşlarken yedinci dakikasından sonra, tencerenin başından ayrılmayın. Çabuk pişen piyasa eriştelerini 10 dakikadan fazla haşlamayın. Bu çeşit erişteleri 8 veya 10 dakika sürede haşlayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote