kavrulmuş un helvası



Fırında kavrulmuş un ile pekmezli helva yapımı, hem de tereyağlı. Havalar soğumaya başladığı zaman, benim bir numaralı tatlım. Çeşit çeşit yapar yerim. Nelisi olmaz ki, sayamam. Fındıklısı, cevizlisi, bademlisi, fıstıklısı ve en güzeli ise, tereyağlısı. Yağı kahvaltılık değilde, tuzlu yemeklik tereyağı kullandığımda tadına doyamam. Kavrulmuş un helvası yapımı çok kolay. Her şeyde olduğu gibi, un helvasınının malzemesi önemli. Özellikle de pekmezi.

Kavrulmuş un helvası nasıl yapılır? Un, pekmez un helvasının olmazsa olmaz malzemeleri. Un'u ister ocakta kavur, istersen fırında kavur farketmez. Yeter ki eliyin altında kavrulmuş soğuk un bulunsun. Bir ölçek un, yarım ölçek pekmez un helvası yapımı için ölçüdür. İhtiyacına göre ölçeğini belirle ve malzemeleri karıştır. Yaptığın un helvasına ister elinle şekil ver, istersen kalıp kullan. Bu senin bileceğin iş, helvanı nasıl yaparsan yap.