sucuk baharatı nasıl yapılır



Sucuk baharatı nedir, sucuk baharatı içindekiler nelerdir, sucuk baharatı nasıl yapılır ve sucuk baharatı ölçüleri ne kadardır? Et sucuğu yapımında et, baharat çeşitleri ve tuz kullanılır. Sucuk baharatı sucuk harcında kullanılan temel baharat çeşitleridir. Sucuk baharatı içerisinde başta sarımsak, toz halde acı ve tatlı biber, karabiber ve kimyondur. İsteğe bağlı olarak, diğer baharat çeşitleri arasında toz haline çemen, toz halinde karanfil, toz halinde tarçın ve toz halinde zencefil kullanılabilir.

Saydığım baharatlar belirli ölçüde karıştırılarak, sucuk baharatı yapılır. Et sucu yapımında baharat ölçüleri ne kadardır? Sucuk yapımında baharat ölçüleri kişinin veya sucuğu tüketecek ailenin damak zevkine kalmış. Bu sebeple, baharat ölçüleri değişebilir. Fakat, herkesin yiyebileceği sucuk yapmak için baharat ölçülerini verebilirim. Bir kilo kıyma için, 50 gr. soyulmuş sarımsak,  50 gr. acı veya tatlı (ister karışık kullanın) toz biber, 20 gr. kimyon, 2 gr. karabiber ve 20 gr. tuzdur.