evde puding yapımı



Evde puding yapımı, bilinen puding çeşitleriyle sınırlıdır. Yani; her çeşit pudingi evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Kakaolu, antep fıstıklı, vanilyalı, çilekli, muzlu, bisküvili, elmalı, çeşitli meyveli, ballı, sütlü çikolatalı ve bitter çikolatalı puding gibi sayısız puding çeşitleri evde kolaylıkla yapılabilir. Tarifim kakaolu puding yapımı ile ilgili. Kakaolu pudingi 500 ml. hazır sütle yaptım. Malzeme ölçülerinin katlarını alarak istediğiniz miktarda pudingi yaparsınız. Pekiyi, iyi de; tarifiniz yüz ağartır mı? yaptığıma değer mi? derseniz, yapın yapın derim. Gece gündüz, yağmur kar, lodos demeden ne zaman aklıma puding gelse; hiç üşenmem bir gece yarısı kalkar yapar ve yerim. Anlayacağınız, pudingim o kadar güzel.

500 ml.paket süt, bir yumurta sarısı veya beyazı farketmez, bir çay bardağı dolusu toz şeker, tepelice doldurulmuş bir kaşık un, yine tepelice doldurulmuş bir kaşık kakao, bir paket toz vanilya ve bir kaşık tereyağı. Tereyağı tuzlu olursa ne ala, ne güzel. Tuzsuz tereyağı olursa, pudingi hazırlarken bir fiske tuz atmayı ihmal etmeyin derim. Gelelim pudingi yapmaya: Tereyağı ve süt hariç bütün malzemeleri tencereye koyun, karıştırın. Ardından azar azar süt ekleyerek malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle çırpın. En son, tereyağını ilave edin ve ocağı orta ısıda yakın. Malzemeler kaynayıp balon yapmaya başlayınca ocağı iyice kısın, 5 dakika (karıştırarak) kaynatın ve ocaktan alın. Peşinden direk kaselere taksim edin.