çıtır tavuk kızartması


Evde çıtır tavuk kızartması nasıl yapılır? Evde çıtır tavuk kızartması yapmak için; tavuk göğsü ve tavuk terbiye malzemesi lazımdır. Birde terbiye edilmiş tavuk etini kaplamak için, kaplama malzemeleriyle birlikte kızartma yağı gerekir. Tavuk göğsü ızgara yapmaya uygun irilikte doğranır ve terbiye edilir. Tavuk göğsü terbiyesi için kullanılan çok çeşitli malzeme var. Örneğin; yoğurt, süt, salça, limon suyu, soğan, sarımsak, bitkisel yağlar ve çeşitli baharatlar. Damak zevkinize uyan malzemelerle tavuk etini terbiye edebilirsiniz. Resimdeki çıtır tavuk kızartmasının terbiyesinde süt, salça, yoğurt, ayçiçek yağı, soğan, sarımsak suyu, karabiber, toz kırmızı biber ve tuz kullandım.

Tavuk etinin terbiye etme süresi, iki saat ile yirmi dört saat arasında olabilir. Tavuk eti bu süre içerisinde kapalı bir kapta ve buzdolabında bekletilmesi gerekir. Buraya kadar tavuk etinin hazırlanmasından söz ettik. Şimdi ise, terbiye edilen tavuk çıtır halde nasıl kızartılır sorusunun cevabına geldi. Çıtır tavuk kızartma malzemesi un, çırpılmış yumurta, bayat ekmek kırıntısı ve kızartma yağıdır. Galeta unu ekmek kırıntısının verdiği çıtırlığı vermez. Bu nedenle ekmek kırıntısını hazırlamanız gerekir. O da şöyle; bayat ekmekleri irice doğrayıp, mutfak robotunda iri kıyım çekerek bu işi halledersiniz. Yağı ısıtır, tavuk etini önce una, sonra yumurtaya, en son ekmek kırıntısına bular kızartırsınız.