kolay ezogelin çorbası



Kolay ezogelin çorbası tarifi arayanlar için; öncelikle kıvamı, tadı ve lezzeti garanti olan bu çorbayı mutlaka deneyin. Verdiğim malzemelerle dolu dolu üç porsiyon ezogelin çorbası çıkar. Fazlasını yapmak için malzemelerin katını alır, yağ ve salça miktarını ailenizin damak zevkine uygun ölçüde ilave edersiniz. Ezogelin çorbası'nın kıvamını tutturmak gerçekten zordur. Bunun sebebi de, çorbada kullanılan malzeme ölçülerini gerektiği miktarda alabilecek (terazi dışında) ölçü aletinin olmayışıdır. Bu nedenle, ezogelin çorbasının yapımı kişinin aşçılık becerisine kalıyor. Verdiğim ölçülerle yapacağınız ezogelin çorbası, sözünü ettiğim zorluğu aşacaktır, emin olabilirsiniz.

Kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Tepelice doldurulmuş üç çorba kaşığı kırmızı mercimeği, tepelice doldurulmuş bir tatlı kaşığı pirinci, tepelice doldurulmuş bir tatlı kaşığı pilavlık bulguru süzgece koyun ve musluk altında yıkayın, süzün. Tencereye beş kaşık sıvı yağ koyun ısıtın. Üzerine doğranmış bir orta boy soğanı ilave edin kavurun. Peşinden bit tatlı kaşığı normal doldurulmuş unu katın, kavurun. Sıra ile, birer tatlı kaşığı normal doldurulmuş domates ve tatlı biber salçasını, kuru naneyi ilave edin kavurun. Üzerine 4 bardak sıcak su, süzgeçte bulunan mercimek, pirinç ve bulguru, birer çay kaşığı dolusu pul biber, karabiberi katın ve karıştırın. Tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapatın. Ocağı iyice kısın, çorbayı 25 dakika pişirin ve ocağı söndürün. Bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin ve çorbanızı afiyetle için.