köfte harcı


Evde köfte harcı yapmak, yapılacak köfte çeşitine göre değişir. Çünkü, bi sürü köfte çeşiti var ve her köftenin (kendine özel) özelliği var. Bu yüzden, hazırlanan köftenin amacına uygun olarak, köfte harcı hazırlanır ve köfte yapılır. Evlerimizde en fazla yapılan köfte çeşitleri arasında ızgara köfte başı çeker. Bu sebeple, evde en güzel ızgara köfte harcı nasıl yapılır sorusu, yerinde sorulan köfte harcı sorusudur. Evde olsun, ya da ticari işletmelerde olsun, hazırlanan ızgara köfte harcında kullanılan temel malzemeler vardır. Bu malzemeler arasında en başta, kıyma çeşitleri gelir. Dana kıyması, kuzu kıyması, tavuk kıyması, hindi kıyması ve baş eti kıymasını kıyma çeşitleri arasında sayabiliriz.

Köfte harcında kullanılacak diğer malzemeler arasında soğan, sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı (toz veya pul) biber çeşitlerini ve kimyonu sayabiliriz. Bu malzemelerin dışında; köfte harcında yumurta, galeta unu, çekilmiş veya ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, maydanoz istenirse kullanılabilir. Köfte harcında kullanılacak bütün bu malzeme çeşitleri, köfte yapımında kullanılacak kıyma miktarına bağlı olarak belli ölçüde kullanılır. İşte bu belli ölçüde kullanılan malzemeler, doğrudan ızgara köftenin tadını ve lezzetini belirler. Köfte harcına istedikten sonra, arzu edilen her çeşit baharat ilave edilebilir.