chorizo


Chorizo nedir, chorizo ne demek, Chorizo sucuk, chorizo nerede bulunur, chorizo nasıl yapılır, chorizo tarifi, chorizo sosisi, chorizo sausage vesairesi. Chorizo, yabancıların chorizo sausage dedikleri, bir et sucuğu çeşitidir. Başta İspanya ve Portekiz olmak üzere, hemen hemen bütün ülkelerin kendi damak tadlarına uydurarak yaptıkları sucuktur. Yabancı ülkekerde chorizo sucuk domuz etinden yapılıyor. İçeriği ise; domuz kıyması, parça domuz eti, parça domuz yağı, domuz kıyması ve çeşitli baharat karışımıdır. Pekiyi, bu chorizo sucuk bizde yapılıyor mu? Hayır desemde, kimi sucuk meraklıları tarafından yerli Türk işi chorizo sucuğu dana etinden yapılıp, yeniliyor.

Türk işi chorizo sucuk tarifini buradan görebilir ve hatta tarifini alarak evde yapabilirsiniz. Bir vesileyle dana eti kullanılarak yapılmış yerli chorizo sucuğunu tatma fırsatını yakaladım. Dana etli yerli çorizo sucuğunun tadı, sucuk ve pastırma karışımı bir şey. Ne sucuk, ne de pastırma diyemem. Anlayacağınız, yerli çorizo sucuğu aynı şey gibi; ne deve, ne kuş aynen deve kuşu örneği. Dana etinden mamül yerli çorizo sucuğunun tadı, lezzeti ve çeşnisi mükemmel bir şey anlatamam. Sucuk çiğ yenilebiliyor, kızartılıp ekmek arası yapılabiliyor. Sözün kısası; dana etli çorizo sucuk, diğer sucukla ne yemekleri yapılabilyorsa, aynı yemeklerin yapımında kullanılıyor.