patates rendesi kızartması


Patates rendesi kızartması veya rendelenmiş patates kızartması; ha kel hasan, ha hasan kel nasıl kolayınıza gelirse. Patates kızartmasını kim sevmez, sıcak sıcak çıtır ve kıtır. Elbette patates kızartmasını herkes sever de, her daim çıtır patates kızartması yapmak şansa kalmış bir şey. Rendelenmiş patates kızartması yaptığınızda şans filan olmuyor, her zaman rendelenmiş patatesle çıtır patates kızartabiliyorsunuz. Yabancıların roşti patates dedikleri patates kızartmasına benzer, rendelenmiş patates kızartması. Bu tarifte yumurta yok, un yok. İsterseniz siz bu malzemeleri veya başka malzemeleri ekleyebilirsiniz, kime ne.

Rendelenmiş patates kızartmasını nasıl yaptım? Aslında tarif verilecek kadar ayrıntıya sahip bir yemek değil, rendelenmiş patates kızartması. Patatesi rendeliyor, suyunu sıkıyor ve sıktığın patates rendesini bir kaseye koyuyorsun. Üzerine hangi çeşit yağı sevdiğinize bağlı olarak yağ ilave ediyor ve karıştırıyorsun. Başta tereyağı olmak üzere, zeytinyağı, ayçiçeği yağı, fındık yağı, kanola yağı veya mısır özü yağı farketmez. Damak tadınıza uyan ve evinizde bulunan her çeşit yağı kullanabilirsiniz. Uzatmıyayım, patates rendesini yağ ile güzelce buluşturduktan sonra; teflon tavayı ısıtıyor ve karışımı kalıpla ya da kaşıkla tavada kızartıyorsunuz.