en kolay tas kebabı nasıl yapılır



En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Hemde dana etinden, basit ve çok kolay tas kebabı yapmanın tek yolu, düdüklü tencere kullanmaktır. Normal tencerede yapılan tas kebabı ile düdüklüde pişmiş tas kebabının karşılaştırılması yapılamaz. Düdüklü eti lokum gibi, yumuşacık pişirir. Hoş, aynı yumuşaklığı tencerede yakalamak bolca zaman ister. Bu bakımdan dana etli en kolay tas kebabı düdüklü tencerede yapılır. Yapılan tas kebabının yanına patates püresi yapılır. Ya da, küçük küp küp doğranmış ve kızartılmış patatesler şahane yakışır.

Düdüklüde kolay tas kebabı yapımı: İstenilen miktarda dana eti kuşbaşı doğranır. Tencereye yeter miktarda yağ konur ve et kavrulur. Üzerine sırayla yemeklik doğranmış soğan, salça ilave edilir ve kavrulur. Ardından yemeğin üzerini kapatacak miktarda su, çeşitli baharatlar ve tuz ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve 20 dakika süre ile orta ateşte pişirilir. İşte düdüklü tencerede tas kebabı yapmak bu kadar kolay. Tas kebabı yapımında arzu edilirse sarımsak ve domates kullanılabilir.