köfte içine ne konur



Köfte içine ne konur, neler konur, köfteye ekmek yerine ne konulur, köfteye ne kadar galeta unu konur, köfte harcına hiçbir şey koymasak olmaz mı? Kıyma ile yapılan, ızgarada veya tavada mangalda pişen köftenin tek tarifi yoktur. Onlarca köfte tarifi'nin tek ortak noktası kıyma ve tuzdur. Köfte yapılacaksa kıyma kullanılır ve tuz ile karıştırılarak tatlandırılır. Bu iki malzeme ile yapılan köfteni tadı, bol çeşitli malzemelerle yapılan diğer köfteleri sollar geçer. Sevdiğim ızgara köfteyi bu iki malzeme ile yapar ve yerim. Köfteyi nasıl yaparsanız yapın, önemli olan köfte harcını hamur yoğurur gibi yoğurmayın.Köfte harcını parmaklarınızla karıştırın.

Gelelim diğer köfte çeşitlerinde (çoğu zaman) kullanılan malzemelere; kıyma, soğan, sarımsak, ekmek kırıntısı, ıslatılmış sıkılmış bayat ekmek dilimleri veya galeta un'u, çiğ yumurta, karabiber, kimyon, pul biber ve maydanozdur. Köftenin kıyması ne kadar yağlı olursa, köfte o kadar lezzetli ve yumuşak olur. Dana döş eti kıyması veya dana döş etine katılan kuzu kıyması ile yapılan köfte enfes olur. Köfte harcı içine ekmek, ekmek kırıntısı veya galeta unu katmanın tek amacı köftenin yağını ve suyunu tutması içindir. Köfte pişirmesi bir sanat olduğundan, köfte gerekli süre ve ısıda pişirilmezse içine katılan ekmek sayesinde köfte sertleşir.