julyen usulü sebzeli tavuk sote


Julyen usulü sebzeli tavuk sote yemeğinin başındaki fiyakalı isim olan julyen sözcüğünün anlamı, yemek malzemelerinin ince şeritler halinde doğranmasıdır. Hani, ellerinde wok tava içerisindeki şerit şeklinde doğranmış et ve sebzeleri sallayarak ocak üzerinde dans ettiren şovmen şeflerin pek itibar ettikleri bir yemek pişirme ( julyen usulu) çeşitidir. Bu pişirme yöntemine çin usulü de derler. İsmi önemli değil, sebzeli tavuk sote yapmak için elinizin altında hangi sebze varsa kabak, havuç, biber, pırasa, mantar ve soğanı şerit halinde doğrayın. Aynı şekilde tavuk budu veya tavuk göğsünüde şerit olarak doğrayın.

julyen usulü sebzeli tavuk sote nasıl yapılır? İlla wok tava olması gerekmez, tava tencere neyiniz varsa; içine istediğiniz miktarda yağ koyun ısıtın. Üzerine tavuk etini koyun bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Ardından doğradığınız sebzeleri, isterseniz sarımsak, domates ve sevdiğiniz her çeşit baharatı koyun. Malzemeleri güzelce karıştırın ve kavurun. Ta ki, sert malzemelerin sertliği gidinceye kadar kavurma işlemine devam edin. En son, ocağı söndürün ve yemeğin tuzunu ayarlayın. Ardından cacık, yoğurt veya ayranla birlikte kendinize servis edin.