maş fasulyesi nasıl ıslatılır


Maş fasulyesi nasıl ıslatılır, nasıl haşlanır, salatası, yemeği nasıl yapılır? Başından söyleyelim; maş fasulyesi genç ve güzel kalmak, fazla kilolarını atmak ve sağlıklı beslenmek isteyen bayanların diyet yemekleri arasında süper ötesi bir bakliyat çeşitidir. Maş fasulyesi yemeklerine en fazla diyet yapan bayanlar rağbet eder. Maş fasulye bakliyat çeşitlerindendir. Yapılan yemekleri aynen bakliyat çeşitleri gibi pişirilir. Nohut, mercimek, kuru fasulye pişirilmezden önece nasıl ıslatılıyorsa, maş fasulyeside ıslatılır. Maş fasulyesi ıslatılmadan pişirilmez mi? sorusunu sorarsanız; maş fasulyesi ıslatılmadan da pişirilir derim.

Maş fasulyesi ile yapılacak yemek şeşitine göre, kuru maş fasulyesi ıslatılmadan haşlanabilir veya pişirilebilir. Maş fasulyesi ıslatılmadan 25 dakikada haşlanır veya pişer. Maş fasulyesi ıslatıldıktan sonra yemeği yapılırsa, maş fasulyesinin görünüşünü kontrol etmiş olursunuz. Ne ise, bu konu uzun ve derin. Maş fasulyesi akşamdan sıcak su ile ıslatılmaz, bunu aklınızdan çıkarmayın. Maş fasulyesini akşamdan ıslatacaksanız, musluk suyu kullanın. Sıcak su ile ıslatılan maş fasulyesi çabucak yumuşar bunu bilin. Hemen yemeğini yapacaksanız, maşı sıcak veya kaynar su ile ıslatabilirsiniz.

Maş fasulyesi sıcak su ile nasıl ıslatılır? Tencereye yeter miktarda su konur, su kaynamya başlayınca içerisine maş fasulyesi ilave edilir, ocak söndürülür. Tencerenin kapağı kapatılır ve 30 dakika beklenir. Süre bitiminde maş fasulyesi tenceresinin ocağı yakılır. Tencere kaynamaya başlayınca ocak tamamen kısılır. En kısıkta maş fasulyesi 7 ila 10 dakika arasında ( dişinize göre) haşlanır. Haşlanmış maş ile maş fasulyesi piyazı, maş fasulyesi salatası ve maş fasulyesi çorbasını yapabilirsiniz. Maş fasulyesi yemeğini yapmak için; maş fasulyesinin sıcak suda 30 dakika beklemesi yeterlidir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

tavada brokoli sote