mayasız gözleme


Mayasız domatesli gözleme nasıl yapılır? Çok basit, buraya tıklayın ve istediğiniz miktarda mayasız hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin. Ardından hamurdan küçük parçalar koparın (yumurta, limon, portakal büyüklüğünde) kopardığınız parçaları avucunuzun içinde yuvarlayarak bezler yapın. Bezenin büyüklüğü, üzerinde gözlemeyi pişireceğiniz aletin büyüklüğü ile ilgili. Yani, yaptığınız gözlemeyi ocak üzerinde teflon tavada pişirebilirsiniz, tüplü yufka pişirme sacında pişirebilirsiniz veya ocak üzerinde kavurma yaptığınız, sacın içinde veya tümsek olan tarafında pişirebilirsiniz.


Yaptığınız bezelerin büyüklüğüne göre, bezeleri un ve oklava kullanarak açın. Öncesinden hazırlamış olduğunuz domatesli gözleme içini, fotoğrafta olduğu gibi açtığınız yufka'nın yarısına yayın ve yufkanın boş tarafını diğer tarafa kapatın. Kapattığınız gözlemenin içi, pişerken kenarlarından çıkmaması için; parmaklarınızla veya hamur kesme aletiyle iyice yapıştırın. Gözlemenizi elinizde bulunan pişirme aletiyle önlü arkalı pişirin. Domatesli gözleme içi yapım şöyle: Domates, soğan, sivri biber, maydanoz ince doğranır, üzerine tuz, ve istenilen baharatlar serpilir ve karıştırılır. İç harç gözlemeye suyu süzdürülerek konur.