mantar kavurma bir sanattır,


Mantar kavurma bir sanattır:Mantarın çeşitide çok, manatarla yapılan yemek çeşiti de. Mantarı mantar tadında yemek için, mantarın yemeğini tek başına yapacaksın. Hoş, mantar yemekleri güzel yapılırsa hepside yenir, orda bir problem yok. Ama, mantarı mantar tadında yemek için; mantarın iki yemeğini yapmak gerekir. Bunlardan biri mantarı közlemek veya ızgara yapak, diğeri mantarı yağ içinde tek başına kavurmaktır. Mantarı közlemek veya ızgarasını yapmaya tarif gerekmez. Kızgın bir şeyin üzerine koy mantarı pişir.

Gelelim mantarı kavurmaya; mantar her çeşit yağ ile kavrulur, evinizde hangi yağ varsa onu kullanın. Tereyağı zeytinyağı varsa, bunları birlikte kullanın. Mantar çeşiti ise, kavuracağınız mantar istiridye mantarı olursa, tadından yenmez. Yağı eritin veya ısıtın, atın içine iri parça mantarları kızgın tavada sulanmasına izin vermeden karıştırarak kavurun. Mantar hafif diriliğini kaybetsin, ocağı söndürün. Üzerine tuzunu, sevdiğiniz baharatı serpin oturun yiyin. Resimdeki istirdye mantarı öyle pişti.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote