sulu sütlaç nasıl yapılır


Sade sütlaç olsun veya fırın sütlaç olsun, kıvamları birbirlerine benzer. Her iki sütlaç çeşitinde olması gereken kıvamın ne koyu, ne de akışkan olmaması gerekir. Zaten iyi bir sütlaç yapmanın ustalığı da, bu kıvamı tutturmaktan geçer. Bunun için, sütlaç yapımında malzeme ölçüsü ve malzemelerin tencerede kaynatılma süresi de önemlidir. Sulu sütlaç, özel damaklara hitap eden bir sütlaç kıvamıdır. Çoğu insan, sulu sütlaç kıvamını sever.

Pekiyi, sulu sütlaç nasıl yapılır? Gayet basit. İçerisine iki yüz gram su alan, bir su bardağını ölçü aleti olarak kullanırsak; altı su bardağı dolusu süt, bir su baradağı dolusu su ve bir su bardağı dolusu toz şekere ihtiyacımız olacak. Ayrıca, birer Türk kahve fincanı dolusu pirinç, nişasta ve soğuk suya ihtiyacımız olacak. Bu malzemeleri tedarik ettikten sonra, sulu sütlaç yapımına geçebiliriz. Nişastayı buğday değil de, mısır nişastası kullanırsanız daha iyi olur.

Sulu sütlaç yapımı: Öncelikle bir su bardağı su ile pirinci, ağır ateşte suyunu çekinceye kadar haşlayın. Bir kahve fincanı su ile nişastayı karıştırın. Tencerenin içine süt ve haşlanmış pirinci koyun. Tencere kaynamaya başlayınca şeker ve nişastayı ilave edin, karıştırın. Tencere tekrar kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Tencereyi karıştırarak ağır ateşte beş dakika boyunca kaynatın. Süre bitiminde tencereyi ocaktan alın ve sütlacı kaselere taksim edin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote