tavada tahinli gözleme


Ağızda kıpır kıpır dağılan, arzuya göre; şekerli veya sade yapılan, tavada tahinli gözleme yapmak çok kolay. Damak tadınıza düşkünseniz, üşengeçlik nedir bilmezseniz ve birde meraklı iseniz, tahinli gözleme tarifim tam da size göre. Büyükleri geçtim, şekerlisine çocuklar bayılır ve verdiğim malzeme ölçüleriyle yapacağınız tahinli gözleme dişinizin kovuğuna yetmez, bunu bilin. Her bir şeyin kolayı var, verdiğim malzemelerin katlarını alarak istediğiniz ölçüde tahinli gözlemenizi yapar, afiyetle yersiniz.

Yoğurma kabına bir su bardağı un, üç çorba kaşığı zeytinyağı, silme çay kaşığı dolusu kabartma tozu ve tuzu ilave edin, karıştırın. Un'un ortasını havuz yapın, bir çay bardağı suyu azar azar ilave ederek ele yapışmaz hamurunuzu yoğurun. Bardakta bulunan suyun ancak onda yedisini kullanacaksınız. Suyun hepsini kullanmaya kendinizi zorlamayın. Yoğurduğunuz hamuru beze yapın, en az yirmi dakika veya dilediğiniz kadar dolapta dinlendirebilirsiniz.

Yoğurduğunuz hamurdan yaklaşık iki yüz gram hamur çıkar. Hamuru ikiye bölün ve iki beze yapın. Un kullanarak bezenin birini açabildiğiniz kadar yufka açın. Üzerine 1.5 çorba kaşığı tahin sürün, bir çorba kaşığı dolusu toz şeker serpin. Yufkayı rulo yapın ve boyutunun üç katı uzunluğunuda elinizle yuvarlayarak uzatın. Ardından ruloyu gül böreği gibi sarın ve un kullanarak oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Tavanızı ocağın büyük gözü üzerine koyun, yarım ısı kullanarak tavanızı ısıtın. Üzerine açtığınız gözlemeyi yayın, önlü arkalı pişirin ve afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote