1 kilo un ile gözleme hamuru


Mayasız gözleme hamuru nasıl yapılır? Hamur yoğurma leğenine un, su, tuz konur ve ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur. Gözleme hamuru yapımında un,su ve tuz ölçüsü standarttır. Fırında ekmek hamuru, pide hamuru, lavaş hamuru, yufka ekmek hamuru ve gözleme hamuru yoğurulurken un, su ve tuz ölçüleri sabittir.

1 kilo un ile mayasız gözleme hamur'u yoğurmak için; 650 gr. su, 20 gr. da tuz kullanılır. Hamuru yoğurup tarttığınızda yaklaşık 1700 gr. hamurunuz olur. Bu hamuru yoğurmak için 200 ml.lik su bardağı ile 9 su bardağı dolusu un kullanacaksınız. Aynı bardakla 3 su bardağı su kullanacaksınız ve 1 çorba kaşığı tepeli doldurulmuş tuz kullanacaksınız.

En basit, mayasız gözleme hamuru yapımı da şöyle: 1 su bardağı dolusu su için; 3 su bardağı dolusu un, 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş tuz kullanacaksınız. Bu ölçüyü kullanarak mayasız gözleme hamuru yoğurduğunuzda, yaklaşık 550 gr. gözleme hamurunuz olur. Bu ölçülerin katlarını kullanarak, dilediğiniz miktar mayasız gözleme hamuru ve mayasız gözleme yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote