beyaz kadayıf nasıl yapılır


Beyaz kadayıf nasıl yapılır: Beyaz kadayıf, normal tel kadayıftan yapılır. Beyaz kadayıfı kadayı yapan, kadayıfın fırında kızartılmadan düşük ısıda, kendi halinde kavurlarak pişmesidir. Beyaz kadayıf konusunda, çoğu insanlarda yanlış bir görüş var. Kadayıf iyi kızarmadığı zaman, şerbetini verince kesin hamur olur derler. Bu görüş külliyen gerçek dışıdır. Kadayıfın hamur olmasına veya hamurlaşmasına sebebin, kızartılmasıyla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

Kadayıfın hamurlaşmasına en büyük sebebin (olmaz ya) üzerine kazara su dökülmesidir, ya da şerbitinin iyi yapılmamasıdır. Bazı insanlar başlarına kadayıfla ilgili bir iş geldiğinde, kadayıfı iyi kızarttımda acep yağı mı az geldi diye söylenirler. Hayır, kadayıfın hamur olmasının kullanılan yağ miktarıyla da alakası yok. Yaptığınız kadayıf hamurlaştıysa, üç nedeni var: Bir, üstte söylediğim gibi, biri kadayıfınıza su dökmüştür. İki, kadayıfınız sıcakken şerbetide sıcak vermişsinizdir. Üç, şerbeti iyi yapamamışsınızdır.

Beyaz kadayıf nasıl yapılırla ilgili bi sürü laftan sonra, şunu söyleyebilirim. Kadayıf yaptığınızda şerbeti verirken kadayıfınız soğuk, şerbetiniz sıcak olması gerekir. E tabii, buda yetmez. Kadayıf tatlısı yaparken, kullandığınız kadayıf miktarına uyumlu şeker ve su kullanmanız gerekir. Burda önemli olan kadayıf miktarıdır. Yok kardeşim, ben şeker su israfına bakmam, yaptığım kadayıfa kıvamında şerbet yapıp dökmek isterim diyorsanız eğer, bire bir şeker ve su kulanır, biraz limon tuzu veye limon suyu ilave eder, bir tık kaynatır işinizi bitirirsiniz. Beyaz kadayıf nasıl yapılırın resmini dino çizmiş demiyeceğim, tıkalyın buraya okuyun beyaz kadayıfın hikayesini.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote