düdüklüde tavuk pişirme yöntemi


Düdüklüde tavuk pişirme yöntemi: Düdüklü tencerede tavuk iki şekilde pişirilir veya haşlanır. Düdüklüde tavuk susuz pişirlir ya da su içinde haşlanır. Hangisi kolayınıza gelirse, bu iki yöntemden birini kullanarak tavuğunuzu pişirebilirsiniz. Tavuğu düdüklü tencerede susuz pişirmek isterseniz, ocağınız en kısıkta tıs tıs yanmalı ki, tavuk kendi suyu ile pişsin. Düdüklü tencerede sulu tavuk pişirirseniz, buna tavuk haşlamada dahil; düdüklünüzün model ve tipine göre ocağınızın ısı ayarını seçmeniz gerekir.

Düdüklü tencerede en sevdiğim tavuk pişirme yöntemi, tavuğu sulu haşlamaktır. Elbette, her tavuk düdüklüde haşlanırsa; lezezetli olur diye, bir kayıt yok. Çoğu tavuklar, düdüklü tencerede haşlanınca yenmiyecek durumda olurlar. Kimileri kokar, kimileri ise lezzetsiz olur. Marketten, kasaptan tavuk alırken denediğiniz markayı tercih etmelisiniz. Önünüze çıkan her tavuğu alır haşlarsanız, umduğunuz lezzeti bulamayabilirsiniz. Bu konuda seçici olamlısınız.