bulgur pilavına ne konur


Bulgur pilavına salça konurmu, sarımsak konurmu, bulgur pilavına kaç bardak su konur, bulgur pilavına ne kadar tuz atılır, bulgur pilavına ne kadar su eklenir, bulgur pilavına baharat konurmu, bulgur pilavına hangi baharatlar konur, bulgur pilavında ölçü, bulgur pilavının yanında ne yenir, bulgur pilavı su oranı, bulgur pilavına ne yakışır, 1 su bardağı bulgura ne kadar su konur gibi sorularınızın işte cevabı.

Bulgur pilavına ne konur: Bulgur pilavına, yapılan pilavın özelliğine göre her çeşit malzeme konur. Salça, sarımsak, her çeşit baharat, soğan başta olamak üzere; bulgur pilavı çeşitlerinde belirtilen, pilav isimlerinin başında yazılan her malzeme konur.

Bulgur pilavının yanına ne yakışır,  ne gider: Soğan, her çeşit turşu, çoban salatası, her çeşit salata, cacık, ayran, yoğurt, her çeşit haşlama et, her çeşit kızartılmış et, her çeşit köfte,

Bulgur pilavında su oranı: Bulgur pilavında bir ölçü bulgura iki ölçü su konur. Bu oran, özel bulgur pilavı çeşitlerinde uygulanmaz. Örneğin; 1 su bardağı bulgura ne kadar su konur derseniz, 2 su bardağı su konur derim. 

Bulgur pilavına ne kadar tuz atılır: 1 bardak bulgur için bir çay kaşığı tuz atılır. 2 bardak bulgur için 1 tatlı kaşığı tuz atılır. Tuzu kaşığa doldurunca, kaşığa hafifçe vurulur ve tepesi göçertildikten sonra pilav tenceresine atılır. Peşinden tencere karıştırılır, tuzuna bakılır ve tuzu yeterli değilse çok az ilave edilir.

Bulgur pilavı çeşitleri: Sade bulgur pilavı, salçalı bulgur pilavı, yeşil mercimekli bulgur pilavı, kavurmalı çoban pilavı, kebap bulgur pilavı, kakırdaklı bulgur pilavı, yufka üzeri bulgur pilavı, şehriyeli bulgur pilavı, tavuk suyuna bulgur pilavı, enginarlı bulgur pilavı, domatesli bulgur pilavı, adana usülü bulgur pilavı, malatya usülü bulgur pilavı, mantarlı bulgur pilavı, kavurmalı bulgur pilavı, çiriş otlu bulgur pilavı, nohutlu bulgur pilavı, tavuklu bulgur pilavı, kaz suyuna bulgur pilavı, kuskuslu bulgur pilavı, patlıcanlı bulgur pilavı, dereotlu bulgur pilavı, etli bulgur pilavı, baharatlı bulgur pilavı, meyhane pilavı, garnitürlü bulgur pilavı, kaz suyuna bulgur pilavı, sütlü bulgur pilavı, erişteli bulgur pilavı, cevizli bulgur pilavı, kapya biberli bulgur pilavı, hidi sulu bulgur pilavı, bademli bulgur pilavı, kayısılı bademli bulgur pilavı, patatesli bulgur pilavı, ıspanaklı  bulgur pilavı ve erikli bulgur pilavı bu kadar çeşit yeter.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote