kurabiye lor kurabiyesi olması için


Lor kurabiyesi; tuzsuz lor peyniri, yumurta, un, şeker, yemeklik yağ, tuz ve kabartma tozu ile yapılır. Lor kurabiyesi tarifi tam oturmamıştır. Bu sebeple, her insanın (birbirlerinden kopya çekenleri ayrı tutarsak) kendine göre bir lor kurabiye tarifi vardır. Bu tariflerde, lor kurabiye hamurunu yapmak için; gerekli malzemelerin adları ortak olsa da, malzeme ölçüleri (az veya çok) farklılık gösterir. Lor kurabiye tarifinin niye tam oturmadığına gelince; lor peyniri fazlaca nemli peynirdir ve malzeme olarak katıdır. Lor hamurunu hazırlarken şeker lor peynirinin nemini çeker ve hamuru cıvıklaştırır.

Hamurun kıvamını elde etmek adına un ilave edilir ve fazladan ilave edilen un kurabiyenin tadını tatsızlaştırır. Bu lor kurabiyesi yapımında sonu olmayan bir döngüdür ve lor kurabiyesinin tadını şeker ilave ederek ayarlayamazsınız. Kurabiyenin tadını lor miktarını azaltarak ayarlayabilirsiniz. O vakitte başka bir sorun ortaya çıkar. Şöyle ki; bir malzemenin adını taşıyacak kurabiye olabilmesi için, kurabiye içinde o malzemeden hatrı sayılır miktarda kullanılması gerekir. Lor kurabiyesi içinde yüz gram lor kullanılmışsa, o kurabiye lor kurabiyesi sayılmaz. Bu yüzden, lor kurabiyesi yaparken insanlar zorlanır. Bakın hele, bu site hiç zorlanmamış.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote