çiğ köfte kızartması



Çiğ köfte kızartması yapayım diye çiğ köfte yoğurulmaz. Bir nedenle yapılan çiğ köfte arttığı zaman, çiğ köfteyi atmak yerine değerlendirme yoluna gidilir. Örneğin, akşam sofrada çiğ köfte arttı. Artan çiğ köftenin üzeri kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. Gece boyu buzdolabında bekleyen çiğ köfte bozulmaz ama, yoğurulduğu zamanki lezzetinde olmaz. Bu nedenle çiğ köfteyi çiğ köftelikten çıkarmak gerekir. Bunun için kalan çiğ köfte çok yönlü değerlendirilebilir.

artmış çiğ köfte


Artan sıkılmış çiğ köftelere ıslak elle yuvarlak köfte şekli verilir. Ardından bir tavanın tabanını örtecek miktarda sıvı yağ konur ve ısıtılır. Yağ ısındığı zaman çiğ köfteler tavaya dizilir ve aynen normal köfte kızartılıyormuş gibi kızartılır. Köfteler orta ateşte üstleri kızarıncaya kadar çevrilerek kızartılır ve ocaktan alınır. Artan çiğ köfteler yumurtalı olarakta kızartılabilir. Yumurtalı çiğ köfte kızartmak için yumurta çırpılır ve köfteler unlu veya unsuz yağda kızartılır.