kuru soğan suyu nasıl çıkarılır


Kuru soğan suyu nedir, nasıl yapılır, nasıl çıkarılır, neye iyi gelir, hazırlanışı gibi soruların yanıtı işte burda. Kuru soğan bin derde deva, yemeklere tat ve lezzet katar. Sağlıklı ve masrafsız fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin tek seçeneği soğan kürüdür. Bu işi bilenler bilir, bilmeyenlere yol göstermiş olayım. Çünkü konu hakında ayrıntı vermek diyetisyenlere, sağlıkçılara ve uzmanlara düşer. Biz kuru soğan suyunun nasıl çıkarıldığı ile ilgiliyiz.

Kuru soğan suyu nasıl çıkarılır? Kuru soğanın suyu kabuklumu çıkar, kabuksuz mu çıkar diye soru soranlara söyleyeyim; hangi yöntem kolayınıza gelirse ikisini de kullanabilirsiniz. Gelelim soğanın suyunu çıkarmaya. Bol sulu kuru soğanların başını kesin, kabuğunu soyun, rendenin ince gözünde veya püre yapma gözünde rendeleyin. Ya da, fazla soğan suyu çıkaracaksanız mutfak robotunda soğanları çekin.

Rendelediğiniz veya robottan geçirdiğiniz soğan püresini süzün. Soğan püresini iki yoldan süzebilirsiniz. Soğan püresini tülbent veya bez torba içine koyar ve sıkarsınız. Ya da, soğan püresini plastik elek veya tel elek içine koyar, kaşığın bombeli tarafını kullanarak püreye baskı uygularsınız. Bu iki yöntem de işe yarar. Soğanın suyunu kullanmak için alır, soğanın püresini de atarsınız. Soğan püresi köfte yapımında kullanılabilir, öyle de değerlendirebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote