çiriş otundan cacık


Çiriş otundan cacık yaptım süper oldu. Çiriş otundan cacık olur mu? diyenler tarifimi uygulasın, çiriş cacığını yapsın, yesin ve kararını versin. Çiriş cacığı, salatalık cacığını aratmaz. Önemli olan, pazara gidip çiriş otunu satın alıp eve getirmektir. Malum, çiriş otu Nisan ve Mayıs aylarında bulunabiliyor. Çünkü çiriş otu yabani ot çeşiti. Baharla birlikte ortaya çıkıyor ve yaz mevsimine girerken ortadan kayboluyor.

Çiriş cacığı nasıl yapılır? İhtiyacınız kadar çiriş otu alınır, ayıklanır, yıkanır ve ince inece doğranır. Tencerede su kaynatılır. Kaynayan su içine doğranmış çiriş otu atılır ve 2 dakika haşlanır. Peşinden çıkarılır ve soğuması beklenir. Soğuyan çiriş otu sıkılır ve kaseye konur. Üzerine ezilmiş sarımsak, yoğurt, soğuk su, tuz ilave edilir. Su ilave ederek çiriş cacığının kıvamı ayarlanır ve tuzu kararlaştırılır. Üzerine dereotu serpilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote