taze mısır haşlama


Evde taze mısır nasıl haşlanır? Evde süt mısır haşlaması yapmanın iki yolu vardır. Birincisi mısırı tencerede haşlamak. İkinci yol ise, mısırı düdüklü tencerede haşlamaktır. Aklın yolu bir olduğuna göre; işi kestirmeden halletmek için, en kolay yol mısırı düdüklü tencerede haşlamaktır. Tencerede mısır haşlama meşakkatlidir, saatler sürer.

Düdüklüde taze mısır nasıl haşlanır? Bilirsiniz, düdüklü iki ısı ayarında çalışır. Biri kısık ateş, diğeri orta ateştir. Düdüklünüzün büyüklüğüne göre, içine mısırı bütün veya bölerek koyar ve üzerini soğuk su ile doldurursunuz. Düdüklü tencerenin ancak üçte ikisine kadar su doldurulur. Bunu da unutmamak lazım. Mısırı koymazdan önce, düdüklünün tabanına mısır kabuğu yaymak gerekir.

Mısır kabuğu mısıra ayrı bir tat ve aroma verir. Anlatılanlar yerine getirildikten sonra, düddüklü ocak üzerine konur ve orta ateşte 40 dakika haşlanır. Süre bitiminde düdüklü ocaktan alınır ve
soğuması beklenir. Ya da, düdüklünün özelliğine uygun havası alınır ve açılır. Haşlanmış mısır bitinceye kadar, haşlama suyu içinde bekletilirse yerinde olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote