hindistan cevizi nasıl yenir


Kasım, aralık aylarında Hindistan cevizi piyasaya çıkar. Çok bilinen marketlerde diğer satış yerlerindeki fiyatlara göre ucuza satılır. Ucuz etin yahnesi'nin ne olduğunu bilirsiniz. Hindistan cevizi alırken sallayın ki, içinde su olduğu anlaşılsın. Cevizin içinde su olabilir. İki cevizi mukayese ederek en sulusunu almanızı tavsiye ederim. Az sulu olanın kusurunu eve gidince anlarsınız.

Gelelim Hindistan cevizini yemeye. Cevizin maymun suratına benzer üç gözünden birini delin, suyunu alın. Cevizi kırmanın binbir yolu var. En kolay yol, bombeli yüzeyine tek çekiç darbesi cevizi çatlatmaya yeter. Çatlayan kabuğu çıkarın atın. Etli kısmın üzerindeki kabuğu bıçakla soyun. Kabuk işini halledince, rendenin ince gözünde rendeleyin. Rendelediğiniz ceviz tabağa koyun.

Seçim sizin, cevizi sade yiyebilirsiniz. Ya da, resimdeki gibi üzerine bal gezdirir yersiniz. Favorim, ballı Hindistan cevizi rendesidir. Tadı aynen, Afyon mada kaymağı ile bal yemek gibidir. Görüntüsü benzemesede, tadı malum tatları aratmaz. Bir kez deneyin, tadını alırsınız. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote