kolay jalebi tarifi


Kolay, hint tatlısı jalebi tarifi: Bu tarifi, tarif içindeki malzemeleri bir araya getir ve ocak yanı gibi uygun bir yere koy. Gerisi ile ilgilenme, onlar işini halleder. Neden mi? Jalebi tatlısının malzemelerine bakınca, böyle de tatlı olmaz ki diyebilirsin. Un, su kabartma tozu, şeker. Komik değil mi? Evet, şerbetli tatlıların yanında çok komik. Ama, işin aslı hiçte öyle değil. Bu tatlıyı yapanların % 99,999 bu tatlıyı hiç tatmamıştır. Ya da ben öyle düşünüyorum. Jalebiyi bulan hintliyi, zamanında akıllı telefonu icad eden kişi sayarım. Jalebi tamamen ölçü üzerine kurulmuş bir tatlı. Jalebinin hamur akan deliğini 1 mm. büyük veya küçük yaparsan jalebiyi yapamazsın. Şerbeti de öyle, kızartma yağı ısısı da öyle. İşte size jalebi tarifi teknik deteyları inceleyin, karar verin, yapın yiyin tadına varın.

Jalebi hamur malzemesi:
110 gr. buğday unu
115 ml. soğuk su
1 gr. kabartma tozu
5 ml. sıvı yağ

jalebi şerbet malzemesi:
180 gr. toz şeker
200 ml. soğuk su
5 gr. limon suyu

Jalebi sıkma torbası delik çapı:
5 mm. (ne büyük ne küçük)

Jalebi kızartma ısı ayarı:
orta ateşin bir tık altı

Jalebi kızartma süresi:
2.5-3 dakika arasıdır.

Jalebi şerbette bekleme süresi:
4-5 saniye

Jalebi hamur (viskozitesi) akışkanlığı:
Akışkanlık ölçme aleti yerine, hamurun bekleme süresi gözönüne alınır. Hamur hazırlandıktan sonra 30 ila 45 dakika arasıdır. Bu süreler arasında jalebi hamuru kızartılır.

Jalebi şerbet (viskozite) akışkanlığı:
Akışkanlık ölçme aleti yerine, şerbet malzemesi tencereye konur. Kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika boyunca orta ateşte şerbet kaynatılır. Şerbeti koyu kıvamda ve akışkandır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote