yumurtalı pekmez


Yumurtalı pekmez nasıl yapılır? Yumurtalı yağ pekmez, yöresel ve vakt-i zamanda fakir yemeğidir. Bağcılıkla uğraşan yörelerde bu yemeği bilmeyen veya yapmayan yoktur. Şimdilerde bu yemeği yapan yörelerde yeni nesil insanların çoğu bilmez. İç anadolunun tam orta yerlerinde bu yemeğin adı yumurtalı yağ pekmez olarak bilinir.

Yumurtalı yağ pekmez'in malzeme ölçüsü kişi sayısına göre değişkendir. Tadımlık yumurtalı yağ pekmez; bir yumurta, 20 gr. tereyağı ve iki kaşık üzüm pekmeziyle yapılır. Diğer pekmez çeşitleri de bu yemekte kullanılır. Yöremizde üzüm yetiştirildiği için, bizler üzüm pekmeziyle yaparız.

Yumurtalı yağ pekmez yapımında tavaya tereyağı konur ve ısıtılır. Yağ köpürdüğünde pekmez ilave edilir. Pekmez köpürmeye başladığında yumurta kırılır ve karıştırılır. Yumurta tamamen piştiğinde yumurtalı yağ pekmez hazır olur. Bu yemek ekemekle yenilir veya içine yufka ekmek doğranır, dürüm yapılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote