dondurulmuş taze fasulye nasıl çözülür


Dondurulmuş taze fasulye nasıl çözülür? Donmuş veya dondurulmuş taze fasulye'nin buzu çözdürülmez. Dondurulmuş fasulye bir nedenle çözdürüldükten sonra kullanılır. Derin dondurucuda donmuş taze fasulye, dondurucudan çıkarılır ve olduğu gibi yemekte kullanılır. Yemek yapacağım diye, donmuş taze fasulyei çözdürmeye kalkmayın. Yok, ben çözdürüp kullanacağım derseniz; donmuş taze fasulyeyi kevgire koyun, musluğun altına tutun. Ya da, tencerede soğuk suyun içinde tutun.

Dondurulmuş taze fasulye şoklamadan dondurucuya konmuşsa, büyük bir ihtimal yemeği yapıldığında koku yapar. Taze fasulyenin kokusu o kadar iticidir ki, her insan (yazık, israf olmasın diyenlerden başka) o kokan taze fasulyeyi yiyemez. İşte, şoklanmadan buzluğa atılan taze fasulye yemeğini yapmadan önce, kokusunu gidermek için çözdürülür. Bu çözdürme işi şöyle yapılır: Taze fasulye kaynayan su içinde, tencere kapağı açık olarak 5 dakika haşlanır, süzülür, sudan geçirilir ve öyle kullanılır.