kapama pilav nasıl olur

tavuk kanatlı kapama pilav

Kapama pilav nasıl olur, nasıl yapılır, inceliği nedir, herkes yapabilir mi? Kapama pilav pilav yapmanın en kolay yoludur. Pilav işinden anlayanda yapar, anlamayan da. İşin garibi, kapama pilav çok lezzetli olur. Kapama pilav pirinç veya bulgurla yapılır. Kapama pilav, diğer pilav çeşitlerinden farklı yapılmaz. Aşağı yukarı aynı malzemeler kullanılır.

Gelelim kapama pilavı yapmaya. Pilavın kapama pilav olması için, üzerinin kapatılması gerekir. Elbette kapakla, alüminyum folyoyla değil. Kapama pilavın olmazsa olmazı, kapağı etle yapılır. Her çeşit etle, kapama pilav yapılır. Bu et çeşitlerinden tavuk, hindi, kaz, kuzu, koyun, keçi, dana, av etleri ve daha niceleri kapama pilav için uygundur.

Tavuk kanadıyla dahi, kapama pilav yapılır. Kapama pilava kapak olacak etler mutlaka önceden pişirilir. Etin suyu ise, kapama pilav yapımında kullanılır. Kapama pilav iki aşamalıdır. Önce pilav hazırlanır, tencerede bir taşım kaynatılır ve üzerine kapak yapılacak etler dizilir ve pişmeye bırakılır. Kapama pilav evlerde ocakta veya fırında pişirilir. Kapama pilavın pişirildiği yere göre su ölçüsü değişir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote