mantı kızartması


Mantı kızartması, hazır mantının en iyi hali. Kendi yaptığım mantıyı kırartırmıyım, hayır. Mantıyı mantı olarak yemek isterim. Bu nedenle ev mantısını kızartmam. Mantı kızartılınca çok güzel oluyor. Çoğu insan mantı kızartılınca çıtır oluyor dese de, ben kıtır oluğuna inanıyorum.
Hazır mantı ailemizde çok sevilmez olmasına rağmen, dondurucuda acil durumlar için bulunur.

Acil durumlarda hazır mantıyı kızartarak tüketiriz. Hazır mantıyı haşlar ve bir iki kaşık zeytinyağı ile teflon tavada alt üst ederek kızartırız. Kızartma işinde, özellikle üçgen bükülmüş mantıyı tercih ederiz. Çünkü, üçgen mantının tavaya oturma yüzeyi geniş olduğundan nar gibi kızarır.

Kızarttığımız mantıyı domates soslu veya sarımsaklı yoğurtla ya da sumak serperek yeriz. Kızarttığınız hazır mantıyı nasıl yerseniz yiyin, haşlamasından güzel olur. Çoğu firmanın hazır mantısını denedim, damak tadıma uygununu bulamadım desem olmaz. Migrosta vakumlu paket içinde satılan hazır mantının, hazır mantıların kralı olduğunu söyleyebilirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote