tavuk haşlama süresi


Lastik contalı eski model termo düdüklü tencerede tavuk haşlama süresi şu adresten alınmış, denenmiştir ve ihtiyacı olanlar için paylaşıma sunulmuştur. Tavuğu haşlarken düdüklüye gereğinden fazla su koyarsanız, haşladığınız tavuk lezzetli olmaz. Derseniz ki; ya ne yapalım, tavuk suyunu başka yemeklerde kullanıyoruz. Derim ki, haşladığınız tavuk suyuna sıcak su katın öyle kullanın. Tavuk haşlama suyunu az tutarsanız, çıkan su az olur ama yoğun olur.

Düdüklü tencerede orta ateşte tavuk haşlama süreleri:
1.0 kg. tavuk 15 dakika
1.1 kg. tavuk 17 dakika
1.2 kg. tavuk 18 dakika
1.3 kg. tavuk 20 dakika
1.4 kg. tavuk 21 dakika
1.5 kg. tavuk 23 dakika
1.6 kg. tavuk 24 dakika
1.7 kg. tavuk 26 dakika
1.8 kg. tavuk 27 dakika
1.9 kg. tavuk 29 dakika
2.0 kg. tavuk 30 dakika pişer.

Bir başka tavuk haşlama tüyosu da şu: Tavuğu soğuk su ile haşlarsanız, tavuğun suyu lezzetli olur. Tavuğu sıcak su ile haşlarsanız, tavuğun eti daha lezzetli olur.