basit tavuk haşlama


Basit tavuk haşlama, düdüklüde adı kadar basit haşlanır. 1.5 kilo tavuk, su ve tuz. Hepsi bu kadar, kafa yormaya ve telaşa gerek yok. Marketten 1.5 kilo ağırlığında tavuk seçilir, evde ambalajından çıkarılır, yıkanır ve süzülür. Düdüklü tencereye konur, tavuğun yarısına gelecek şekilde soğuk veya sıcak su konur, tuz ekilir ve orta ısıda haşlanır ya da pişirilir. Pişirilir de, ne kadar sürede pişer? O da basit, 1.5 kilo ya da 1500 gr. tavuk düdüklü tencerede, orta ateşte 23 dakikada pişer. Afiyet olsun.

Basit tavuk haşlama malzemesi:

  • 1.5 kilo ağırlığında tavuk
  • 1.5 tatlı kaşığı tepeleme dolu tuz
  • tavuğun yarısına gelecek kadar sıcak su

Tavuk düdüklü tencerede ağırlığına bakılarak haşlanır. Tavuk ağırlığına göre, düdüklüde haşlama  veya pişirme süresini öğrenmek isterseniz buraya tıklayın.

Basit tavuk haşlamasının yapımı:
  1. ketılda suyu kaynatın
  2. tencereye tavuğu koyun, üstünü kapatacak kadar sıcak su koyun
  3. tencereyi bir taşım kaynatın, ocaktan alın
  4. tavuğu tencereden çıkarın güzelce soğuk su ile yıkayın
  5. yıkadığınız tavuğu düdüklüye alın
  6. tavuğun yarısına kadar sıcak su, 1.5 tatlı kaşığı tuz ekin
  7. düdüklüyü kapatın, ocağı orta ateşe ayarlayın
  8. düdüklü ötmeye başlayınca saatinize bakın
  9. tam 23 dakika bitiminde ocağı söndürün
  10. düdüklüyü soğuttuktan sonra açın
  11. içinden tavuğu alın, biraz soğumaya bırakın
  12. gönlünüzce tavuğu afiyetle yiyin.
Hepsi bu kadar.