fırında tavuk kanat sosu


Fırında tavuk kanat sosu tarifi: Fırında tavuk kanat kızartması, soslu veya sade olarak yapılır. Tavuk kanadı için, farklı sos tarifleri vardır. Salçalı, yoğurtlu, sütlü tavuk kanat sosuna çeşitli baharatlar (karabiber, pul biber, kimyon, kekik, biberiye gibi) eklenerek sos tatlandırılır. Arada bir fırında kanat kızartırken kullandığımız ve son derece güzel olan sos tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Sosu deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fırında kızartacağınız 1 kilo tavuk kanadı için bu sos miktarı yeterlidir. Kanatları sosa bulayın, dizin tepsiye 200°C derecede 40-45 dakika kızartın yiyin.

Fırında tavuk kanat sos malzemesi:
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tatlı veya acı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik    
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırın için kanat sosu yapımı:
  • Sarımsak ezilecek ve sos malzemelerinin tamamı yıkanmış, süzülmüş tavuk kanatları ile karıştırılacak. Sosu kullanırken ayrıca tavuk kanatlarını tuzlamanız gerekmez. Sosun içindeki tuz kanatlar için yeterlidir.