fırında tavuk kanat


Fırında (sade, bütün) tavuk kanat tarifi: Bütün tavuk kanadı nedir? Tavuk kanadı üç bölümden oluşur. Kanadın en uç kısmına, uç kanat denir. Kanadın uç kısmından sonraki bölüme, orta kanat veya yaprak kanat denir. Yaprak kanattan sonraki (tavuk bagete benzer) bölüme de kök kanat adı verilir. Kasap ve marketlerde yaprak kanat ve kök kanat ayrılmış olarak karışık satılır. Bazı satış yerlerinde ise, üçü bir arada veya yaprak kanatla kök kanat bütün olarak satılır. Sade kanat nedir? Sade kanat, kanat terbiye edilmeden olduğu gibi pişirilmesidir. Sade kanat fırında süper olur.


Fırında tavuk kanat malzemesi:

  • 1 kilo bütün kanat
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Fırında tavuk kanat kızartması nasıl yapılır:

  1. fırın tepsisine yanmaz kağıt yayın
  2. kanadı yıkayın, süzün 
  3. üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin karıştırın
  4. peşinden kağıt yayılmış tepsiye sıralı olarak dizin
  5. kanatların üzerine fırça ile yağ sürün
  6. tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış  fırına sürün
  7. saatinize bakın, dişinize göre 45-50 dakika arasında pişirin
  8. süre bitiminde fırından alın
  9. afiyetle yiyin.

Hepsi bu kadar.