makarna nasıl pişirilir


  • Evde sade veya soslu makarna nasıl pişirlir? Makarna yaparken adam başı bir yetişkin insana 100 gr. makarna hesap edilir. Yap bir paket makarna, yendiği kadar yensin, gerisi çöpe gitsin diye makarna pişirilmez. Bu evlerimizde yaptığımız büyük bir israftır. Kalan makarnanın nasıl ısıtılacağı bilinse, artan makarna çöpe gitmez. Bu da başka bir sorun. Bir paket makarna 500 gr. gelir. Bir paket makarnayı haşlarsanız 5-6 kişiye yeter.
  • Bir paket makarna 4-5 litre su ile haşlanır. Tel şehriye 4, spagetti veya çubuk 9, fiyonk veya kelebek 8-10, ince uzun düdük 9-11, kalem makarna 10 ve arpa şehriye 8 dakikada pişer diye paketi üzerinde yazar. Makrananın üzerinde yazan pişirme sürelerinin çoğu bizlerin damak zevkine uymaz. Verilen sürelerle makarna haşlarsanız, haşladığınız makarna sert kalır. Bu sebeple makarnanın pişme sürelerini dişimize göre ayarlamalıyız.
  • Makarnaya ne kadar yağ konur? Bir paket makarnaya 60 gr. yağ konur. Bu ölçüdeki yağ miktarı makranayı yiyen kişiye rahatsızlık vermez. Özellikle sade makarna tereyağlı yapılırsa enfes olur. Her insanın salata yaptığı gibi, makarnayı herkes haşlar. Her insan ne lezzetli salat yapabilir, ne de lezzetli makarna yapabilir. Bu olumsuzluğun tek nedeni, tuzun gerektiği ölçüde kullanılmamasıdır. Evde makarna yapan insanın % 99'u makarna haşlarken suya konan tuzun makarnayı tatlandırdığını sanır. Yok öyle bir şey, makarnayı süzdükten sonra mutlaka tuz koymak gerekir.
  • Salça soslu makarnaya ne kadar salça konur? Bir paket makarnayı haşlayıp salçalı makarna yapmak isterseniz, yağ içine 40 gr. domates salçası koymak gerekir. 40 gr. domates salçasını çorba kaşığı ile ölçersek, bir çorba kaşığı tepelice doldurulmuş domates salçasına denk gelir.
  • Makarnaya salça sosu nasıl yapılır? Makarna miktarına göre, yağ eritilir ve salça ilave edilir ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Salçanın kokusu çıkınca, üzerine salça ile yüzyüze olacak şekilde makarna suyu veya su ilave edilir. Salça karıştırılır ve suyu tamamen çekildikten sonra salça sos olarak makarnaya karıştırılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote