tavuklu nohutlu pilav tarifi
Tavuklu nohutlu pirinç pilavı tarifim; deneyimlerim sonucu, pişirme yöntemimde ufak tefek ayarlamalar yaparak, damaklara layık tadını yakalamıştır. Tavuklu nohutlu pirinç pilavını tarifime uygun yaparsanız, sonuçtan memnun kalacağınızı umarım. Afiyet olsun.
Tavuklu nohutlu pilav tarifi malzemesi:
- bir su bardağı baldo pirinç
- 30 gr. tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- bir kase didilmiş tavuk eti
- bir su bardağı haşlanmış nohut
- 1.5 bardak sıcak su
- iki çay kaşığı tuz
Tavuklu nohutlu pilav yapımı:
- pirinci 30 dakika boyunca ıslayın
- süre sonunda 7 defa suyunu değiştirerek yıkayın, süzün
- nohutu sıcak su içinde bekletin
- yağ içinde pirinci şeffaf olana kadar kavurun
- ardından 1.5 bardak su ve tuzu ilave edin
- tencereyi bir kez fokur fokur kaynatın
- kapağı kapayın ateşi iyice kısın
- kısıkta pirinci suyu çekene kadar pişirin
- pirinç suyunu çekince ocağı söndürün
- ve 15 dakika dinlendirin
- nohutu sıcak sudan süzgece alın, süzün
- nohut ve tavuk etini bir kaba alın
- üzerine tuz ve karabiber ekin karıştırın
- pilav 15 dakika dinlendikten sonra
- tencereye nohut ve tavuk etini ilave edin, karıştırın
- ve pilavınızı dilediğiniz gibi servis edin.