10 kiloluk turşuya ne kadar sirke konur

 

 

10 kiloluk turşuya ne kadar sirke konur? 10 litrelik pet bidonlar teorik olarak, net 10 kilo su alır. Pet bidonda iş turşu kurmaya geldiğinde, ne turşusu kuracağınıza bağlı olarak bidon 10 kilo malzeme almaz. Bidon içine koyacağınız lahana, biber, domates, pancar, kelek, patlıcan gibi malzemelerin hacmine göre bu malzemelerin ağırlığı değişir.


Turşu kurmak için salamura suyu hazırlanır. Her turşucunun kendi deneyimine göre, salamura malzemesi ve miktarları farklı olabilir. Aşağıdaki malzemeleri kullanarak, kendi yapacağınız turşunun salamurasını gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Salamura suyu malzemelerini 1 Litre salamura suyu için veriyorum. Siz, ihtiyacınıza göre salamura suyuna kullanacağınız malzemelerin katlarını alartak hazırlayabilirsiniz.

1 Litere salamura suyu için kullanılacak malzeme ve miktarları:

  • 1 litre Kaynamış soğumuş su
  • 50 gr. Salamura tuzu
  • 40 gr. Sirke (4 çorba kaşığı)
  • 40 gr. Toz şeker
  • 5 gr. Limon tuzu
  • 10 gr. soyulmuş sarımsak


Bidona turşu malzemelerini koyun. Üzerini su ile doldurun. Bidondan suyu boşaltın ve terazi veya bardakla ölçün. Bidonda kullanılan toplam su miktarını öğrendikten sonra, salamura suyunu hazırlayın. Örneğin; 5 litrelik pet bidon 1.9 kg. su alır. Yani, 1900 gr. Siz salamura suyunu 2 kilo olarak hazırlayın ki, ölçümde sapma olmasın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote