et sulu mercimek yemeği
Et sulu, 3 kişilik, yeşil mercimek yemeği tencerede nasıl yapılır? Sözü uzatmaya gerek yok. Tarifimi not edin ve birebir uygulayın. Sonuçta, nasıl lezzetli bir yemek yaptığınızın farkına varın. Bu tarifimde 20 gr. tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım. Siz dilediğiniz miktarda ve çeşitte yağınızı kullanabilirsiniz. Yemeğim üç kişiliktir, afiyet olsun.
3 kişilik yeşil mercimek yemeği malzemesi:
- bir su bardağı yeşil mercimek
- beş yemek kaşığı zeytinyağı (50 gr.)
- bir küçük soğan
- bir tatlı kaşığı domates salçası (15 gr.)
- bir çimdik karabiber
- bir çimdik pul biber
- bir çimdik kimyon
- bir çay kaşığı tepelice tuz (4 gr.)
- 1.5 su bardağı et suyu (300 ml.)
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
Et sulu mercimek yemeği yapımı:
- oda sıcaklığıdaki su içinde mercimeği 4 saat ıslayın
- süre bitiminde süzün ve kabında bekletin
- yağ içinde sıra ile soğanı, salçayı kavurun
- üzerine yeşil mercimeği ilave edin, karıştırın
- peşinden et suyunu, sıcak suyu, baharatları ve tuzu ilave edin
- tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapayın
- ocağı iyice kısın, kısık ateşte yemeği 30 dakika pişirin
- süre bitiminde ocaktan alın
- ve yeşil mercimek yemeğinizi dilediğiniz gibi servis edin.