et sulu mercimek yemeği

 

Et sulu, 3 kişilik, yeşil mercimek yemeği tencerede nasıl yapılır? Sözü uzatmaya gerek yok. Tarifimi not edin ve birebir uygulayın. Sonuçta, nasıl lezzetli bir yemek yaptığınızın farkına varın. Bu tarifimde 20 gr. tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım. Siz dilediğiniz miktarda ve çeşitte yağınızı kullanabilirsiniz. Yemeğim üç kişiliktir, afiyet olsun.

 

3 kişilik yeşil mercimek yemeği malzemesi:

  • bir su bardağı yeşil mercimek
  • beş yemek kaşığı zeytinyağı (50 gr.)
  • bir küçük soğan
  • bir tatlı kaşığı domates salçası (15 gr.)
  • bir çimdik karabiber
  • bir çimdik pul biber
  • bir çimdik kimyon
  • bir çay kaşığı tepelice tuz (4 gr.)
  • 1.5 su bardağı et suyu (300 ml.)
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml.)

Et sulu mercimek yemeği yapımı:

  1. oda sıcaklığıdaki su içinde mercimeği 4 saat ıslayın
  2. süre bitiminde süzün ve kabında bekletin
  3. yağ içinde sıra ile soğanı, salçayı kavurun
  4. üzerine yeşil mercimeği ilave edin, karıştırın
  5. peşinden et suyunu, sıcak suyu, baharatları ve tuzu ilave edin
  6. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapayın
  7. ocağı iyice kısın, kısık ateşte yemeği 30 dakika pişirin
  8. süre bitiminde ocaktan alın
  9. ve yeşil mercimek yemeğinizi dilediğiniz gibi servis edin.
afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote