turp kızartması

Turp nasıl yenir? Turpun rengi kırmızı ya da beyaz olsun farketmez, turp çok çeşitli yemek yapımında kullanılır. Daha doğrusu, turpun bu işini bilenler tarafından kullanılır. Bizler ise, turpu sadece yemeklerin yanına salata olarak hazırlarız.


Turp fırında pişirilir, haşlanır, çeşitli sebze yemeklerinin içine doğranarak veya rendelenerek kullanılır. Turp ayrıca, derin yağ içinde patates gibi kızartılır. Kızartılacak turp soyulur ve eşit kalınlıkta dilimlenir.

Kızartma yağı tava ya da tencerede kızgın halde ısıtılır. İçine turp dilimleri atılır ve orta ateş ile yüksek ateş arası bir ısıda hafif pembeleşene kadar kızartılır. Kızaran turpun üzerine karabiber, tuz serpilir, istenirse limon sıkılır ve yenir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo kıyma için sucuk baharatı hazırlama

tavada et kızartma

maş fasulyesi nasıl ıslatılır

tavada brokoli sote