acı sos tarifi
Acı sos evde yapılan her çeşit yemeklerde kullanılır. Başta tavuk, balık ve kırmızı etin her çeşitinde ve kızartmalarda kulanılır. Yeterki acıyı sevin ve yaptığınız acı sosu severek kullanın. Verdiğimiz malzemeleri kullanarak yarım kilo acı sos hazırlarsınız. Acı sosu orta derecede acılı olarak hazırladık. Malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz miktarda acı sos yapabilirsiniz.
Acı sos malzemeleri:
- 250 gr. közlenip soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış kapya biber
- 1 su bardağı kaynar su
- 20 gr. sapları kesilmiş kuru acı biber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 tatlı kaşığı tuz
Acı sos yapımı:
- kuru acı biberi bir bardak kaynar su ile yumuşatın
- mutfak robotuna kapya biberi koyun
- üzerine suyu ile birlikte yumuşamış kuru biberi ilave edin
- peşinden, toz şekeri, tuzu ve sirkeyi ilave edin
- robotu yüksek hızda çalıştırın
- malzemeleri iyice çekin
- çektiğiniz malzemeleri elekten geçirin
- süzdüğünüz sosu kavanoza doldurun
- kapağını kapatın, dolapta saklayın
- ve gerektikçe dolaptan çıkarın gönlünüzce kullanın.
afiyet olsun